The Joglo Testcocktail

Op vrijdagmiddag word ik aangetrokken door het bord met o.a. playground erop, die zie je hier eigenlijk zelden in Indonesië. Op het strand spelen kinderen met krabbetjes in schelpjes om te zien wie het eerst de cirkel uit is, op school voetballen ze met een steen en ze hebben allerlei spelletjes met hun handen en liedjes. Maar klimrekken en glijbanen blijven natuurlijk ook fijn. De kinderen verdwijnen dus en ik observeer op een veilig afstandje de bezoekers van een vrijmibo voor rijke expats, waar enorme glazen rode wijn worden geschonken, die er zo aanlokkelijk uitzien dat ik er ondanks de prijs ook maar een bestel. The Jogglo is net zes dagen open en ze zijn nog bezig met het samenstellen van de cocktailkaart. Aan de tafel naast me wordt het ene na het andere probeersel aangevoerd. Ook ik krijg er een te proeven.

Naam: Geen. Ik noem hem Crunchy Mojito

Ingrediënten: Rum, Munt, Suiker, Gember, Limoen, Passievrucht

Plek: The Joglo is een nieuwe yogastudio/winkel/speeltuin/café/restaurant in Berawa. De speeltuin is goed opgezet en wordt volgens de eigenaar nog uitgebreid.

Smaak: De passievruchtpitjes erin zijn heel lekker crispy, maar verder proef je de passievrucht niet zo erg. Zou een beetje likeur bij kunnen. De gember proef je niet en suiker kan worden weggelaten (of een klein beetje, desnoods wat honing), want de rum en passievrucht zijn ook al zoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *