Signaturedrankje Copper

Na ons CasCades-avontuur belandden we in Copper, waar we allang blij waren met de anonimiteit om ons heen. Er zitten twee vrouwen in hun eentje te dineren en er zit een groepje van vier. Buiten we kunnen niet want het regent. Terwijl we voorafjes en drankjes van het huis krijgen, neemt naast ons ook een jongen in zijn badjas plaats. We proosten. Liever een jongen in badjas naast je dan vijftig Amerikanen die je niet kent om je heen met wie je de hele avond gesprekken moet voeren. En dit drankje is bijna net zo lekker als champagne. Alleen ontbreekt ondanks de veelbelovende limoncelloglaasjes de alcohol.

Naam: Geen. Ik noem hem Copper Water

Ingrediënten: Rozemarijn, Gember, Water, Suiker, Limoen. We hebben er vodka bij besteld.

Plek: Copper is een restaurant in Ubud met echt goed eten. Je zit er niet in een rijstveldensetting, zoals in veel andere restaurants in Ubud, maar in een soort strak eetcafé, waar ook hotelgasten komen, zowel stijlvolle als in badjas.

Smaak: De eerste vijf ingrediënten zijn als suikerwater bij elkaar gevoegd. De afzonderlijke kruiden proef je goed. De vodka maakt het drankje iets harder en minder zoet. Goed om ijskoud te drinken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *